www.wusv.de
2022.05.24. Eliza, Eszter, Hanna, M??ria, Marietta, Szim??nia

Az MNJK


 

Ars Poetica

 

 

 


 

A Fajta...


A német juhászkutya világméretű elterjedése nem a véletlen műve. Majd 100 évvel ezelőtt - 1899-ben, mint nyájőrző és terelőkutya - kezdődött el a tenyésztése, és az évek folyamán a fajta neve lassan fogalommá vált.

Miért kelt vajon mindenkiben rokonszenvet?

Mert értelmes tekintete, hűsége, harmonikus testfelépítése, őrző-védő készsége, temperamentuma, sokoldalú alkalmazhatósága révén az ember ideális segítőtársa. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy akár mint családtag, sporttárs vagy szolgálati kutya, az ember barátjaként és segítőtársaként jelenjen meg, és minderre gondoljanak azok, akik a nevét kimondják: német juhászkutya!

 


 

A Segítőtárs...


Mint vagyonvédelmi, vámszolgálati, rendőri... és így tovább, számtalan területen az ember hűséges segítőtársa. Mint vakvezető kutya magabiztosan vezeti vak gazdáját a legnagyobb forgalomban is.
Mint kábítószer-kereső rettegett ellenfele a szállítóknak, és nincs az a műszer, amely versenyezhetne a szaglóképességével.

Mint lavinakutató pótolhatatlan segítség a szerencsétlenül járt eltűntek felkutatásában.
Mint katasztrófa kutatókutya számtalan megmentett ember foglalja imába nevét világszerte.
Képességeinek - bátorság, magabiztosság, jóindulat, határozottság és könnyen kezelhetőség - valamint alkalmazkodóképességének magas foka teszik a német juhászkutyát sokoldalúan alkalmazhatóvá.

 


 

A Családtag...


Először általában kicsi, csetlő-botló, játékos... Egyszerűen egy kölyök, amely minden gyermek és felnőtt barátja.

és ha a gyermek álmatag, kevesebbet mozog, nem tud koncentrálni - minden azonnal a múlté, ha társa lesz egy kölyök német juhászkutya.

Igazán kellemessé azonban ez a kapcsolat csak akkor válik, ha elegendő időt szánunk rá, és megfelelő mozgásteret biztosítunk számára.

Ha egy igazi társra, új "családtagra" vágyik - ebben is segít a Magyarországi Német Juhászkutya Klub! (MNJK)

 


 

A Használati kutya...

Elegáns, harmónikus, kitartó, figyelmes, sportos és megnyerő, ezt a sokoldalú igénybevételnek megfelelő testfelépítést és a karaktert a közel 100 évvel ezelőtt a német fajtagazda által kiadott fajtaleírás (Standard) már tartalmazza.
Ennek napjainkban is iránymutató érvényessége, valamint a tenyésztési előírások felelősségteljes és következetes betartása eredményeként vált terelő juhászkutyából az első számú használati és sportkutyává - a világ nagyarányú technikai modernizálódása ellenére a természet részeként - a német juhászkutya.

 


 

A Szabadidő társ...

Elkényelmesedő világunkban egy séta, egy vasárnapi erdei kirándulás, vagy egy kis foglalkozás az MNJK kiképzőiskoláin egyformán hasznos és egészségvédő hatású gazdának, kutyának egyaránt. A német juhászkutya mozgásigénye, temperamentuma megköveteli a rendszeres és kiadós mozgást és foglalkozást.
A kiállításokon, és a sportversenyeken megragadó látvány a tökéletes testi és szellemi kondícióban lévő, megjelenésével erőt és kitartást sugárzó német juhászkutya, amelynek póráza végén az emberek minden korosztálya megtalálható.
E korhatár nélkül űzhető hobbihoz nyújt megfelelő lehetőséget és szakmai irányítást az MNJK.

 


 

...és a Klub

A Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK) a német juhászkutya magyarországi fajtaegyesülete - mint Államilag elismert Tenyésztő Szervezet, az FCI és a WUSV tagja - az anyaországi egyesület, a Verein für Deutsche Schäferhunde (SV) szakmai felügyelete alatt irányítja a fajta hazai tenyésztését, kiképzését és tartását.

Tevékenységének elismeréseként tagja a Német Juhászkutya Egyesületek Világszövetségének (WUSV), ennek révén 1995-ben megrendezte a VIII. Német Juhászkutya Világbajnokságot, amelynek általános és szakmai sikere következtében úgy hazai, mint nemzetközi szinten komoly elismerést szerzett a magyar kynológiának.

-MNJK-

 


 


Ha további kérdései lennének, szívesen állunk rendelkezésére. Látogassa rendezvényeinket, írjon, kérdezzen, és mi válaszolunk!


Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK)
- mint Államilag elismert Tenyésztő Szervezet, az FCI és a WUSV tagja -
H-1106 Budapest, Pilisi u. 52. • Tel./Fax: (00-36-1) 261-5460

 

 


 

 


vissza az oldal tetejére...